Izvor:
21.11.2018 u 07:05
0

POMPEO: SAD je u obavezi da primenjuju politiku koja jača američke nacionalne bezbednosne interese!

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo branio je američku podršku Saudijskoj Arabiji nakon što se američki predsednik Donald Tramp u izjavi datoj ranije danas opirao međunarodnom pritisku i obećao da će ostati pouzdan partner tom kraljevstvu uprkos ubistvu disidentskog novinara Džamala Kašogija.

Navodi se da je Pompeo na konferenciji za medije nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom u Vašingtonu, poručio da su SAD u obavezi da primenjuju politiku koja jača američke nacionalne bezbednosne interese.

"Kao što je predsednik kazao, SAD će nastaviti dobar odnos sa kraljevstvom Saudijske Arabije. U pitanju je duga, istorijska posvećenost koja je pritom od apsolutno vitalne važnosti za nacionalnu bezbednost Amerikanaca", rekao je Pompeo.

Upitan da li je video procenu američkih obaveštajnih agencija o tome ko je naredio ubistvo Kašogija, Pompeo je kazao da ne može da komentariše obaveštajne stvari.

"Kada Amerika ima informaciju koja joj je potrebna, ona će svakako učiniti pravu stvar kako bi zaštitila američke interese i to smo činili svakog puta", rekao je Pompeo.

Tramp je prethodno izjavio da SAD žele da ostanu "pouzdan partner" Saudijske Arabije, uprkos tome što je, kako je naveo, saudijski princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman možda znao za plan za ubistvo Kašogija.

Izvor: Kurir
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter