Izvor:
21.11.2018 u 07:10
0

ČAVUŠOGLU: Ugovor o nabavci ruskih raketnih sistema zemlja-vazduh S-400 završen posao koji ne može da se otkaže!

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je večeras da je ugovor o nabavci ruskih raketnih sistema zemlja-vazduh S-400 završen posao koji ne može da se otkaže, ali da je Ankari potrebno još odbrambenog oružja koje bi mogla da kupi od SAD.

Agencija podseća da je odluka Turske da od Rusije kupi sisteme S-400, koji nisu usklađeni sa NATO odbrambenim sistemima, unervozila Vašington i članice Alijanse, pošto su oni već obazrivi po pitanju ruskog prisustva na Bliskom istoku.

"Aktuelni ugovor je završen posao, ne mogu da ga otkažem. Ali, potrebno mi je još… i više volim da kupujem od mojih saveznika", kazao je Čavušoglu novinarima nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter