Izvor:
06.12.2018 u 19:11
0

MAKEDONSKI PREMIJER: Ni ja, ni vi, ni moja deca neće biti Severnomakedonci!

Niti ja, niti vi, niti moja deca neće biti "Severnomakedonci", poručio je makedonski premijer Zoran Zaev odgovarajući na pitanje kako se osećao jutro nakon što su poslanici u Sobranju glasali za izmene makedonskog Ustava.

– Tačno je da imamo pridev severna, ali mi ostajemo Makedonija – rekao je Zaev.

Kako je objasnio, "videli smo da 27 godina tonemo, možemo i da nastavimo da tonemo, ali da bismo obezbedili bolje uslove života u našoj zemlji i da ne postanemo država penzionera, kao i da zadržimo mlade, odlučili smo se na ove korake".

Podsetio je da je u Prespanskom sporazumu priznat makedonski jezik, kao i pravo na samoopredeljenje i poručio: "Nećemo biti 'Severnomakedonci', a nećemo nositi ni uvredljivo ime 'firomci' (FYROM, Former Yugoslav Republic of Macedonia)".

On je tokom javne debate na Univerzitu FON u Skoplju rekao da makedonski građani treba da razmisle šta ostavljaju svojoj deci, nakon čega je njegov govor bio pozdravljen velikim aplauzom.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printecreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter