Izvor:
08.12.2018 u 13:31
0

DEMONSTRANTI NE ODUSTAJU: Policija ispalila suzavac na Trgu zvezde u Parizu!

Policija je pre podne ispalila suzavac na demonstrante na Trgu Etoal u Parizu. Portparolka policije saopštila je da se na Jelisejskim poljima nalazi oko 1.500 demonstranata. Oko 8.000 policajaca raspoređeno je u Parizu kako bi se sprečilo ponavljanje nasilja i nereda koji su pratili proteste prošle subote.

"Žuti prsluci" su se danas okupili u mnogim francuskim gradovima, a blokirali su i neke autoputeve u zemlji sprovodeći akciju "besplatnih putarina". Većinom se okupljaju mirno, u malim grupama. "Žuti prsluci" defiluju mirno u Marseju, a protesti su predviđeni za po podne i u Lilu i Tuluzu. Od jutros je u Parizu, gde su počeli protesti "žutih prsluka", uhapšeno 320 ljudi pod sumnjom da su planirali nasilje nad ljudima ili uništavanje objekata, saopštila je uprava pariske policije.

Preventivna hapšenja su izvršena prilikom kontrola ličnih isprava i pretraga demonstranata na glavnim punktovima na kojima se od jutros okupljaju, pre svega kod Jelisejskih polja i Trga Bastilje. Policajci proveravaju da li demonstranti imaju bilo kakvu opremu za nerede kao što su zaštitne naočare, šlemovi, sprejevi…

U Parizu su jutros zatvorene mnoge prodavnice, otkazani su kulturni i sportski događaji, a većina kulturnih ustanova i turističkih lokacija je zatvorena za posete.

Izvor: tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter