Izvor:
15.12.2018 u 09:30
0

PROTEST „ŽUTIH PRSLUKA“ STIGAO DO JERUSALIMA: Prvi protest u zemlji inspirisan demonstracijama u Francuskoj!

Izraelska policija uhapsila je 10 učesnika protesta zbog povećanja cena, a kako prenosi "Džeruzalem post", to je prvi protest u toj zemlji inspirisan demonstracijama "žutih prsluka" u Francuskoj i drugim evropskim gradovima.

Organizatori protesta pozvali su javnost da se masovno odazove protestima zbog povećanja cena struje, vode, prehrambenih proizvoda, kao i da se suprotstave politici monopola.

Izraelska policija ranije je upozorila demonstrante da neće tolerisati nerede ili nasilje, a uhapsila je 10 osoba zbog, kako je navela, izuzetno neprihvatljivog ponašanja, napada na policijske službenike i odbijanja da slušaju policijske naredbe.

Učesnici protesta izneli su svoje zahteve za hitnu akciju Vlade i smanjenje cene gasa 60 do 70 odsto, implementaciju preporuka za reformu prehrambene industrije i sprovodenje reformi za povećanje konkurencije u svim oblastima tržišta.

U nadi da će postići uspeh sličan onom u Francuskoj da mobilišu mase kao što se desilo 2011. godine u socijalnim protestima, oko 600 demonstranata u žutim prslucima je blokiralo jednu raskrsnicu i nekoliko puteva, optužujuci premijera Benjamina Netanjahua da potkrada narod.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter