Izvor:
18.12.2018 u 18:58
0

MENJAJU VOJNU DOKTRINU: Rusija želi da odvrati neutralne države od ulaska u NATO!

Predsednik Odbora za spoljne poslove Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov predložio je da se izmeni Ruska vojna doktrina u delu dokumenta koji kaže "da se neutralne države neće naći u dometu ruskih raketa" kako bi ih odvratili od pridruživanja NATO savezu. On je na okruglom stolu koji se bavio pitanjima neutralnosti u savremenom svetu ponudio novu formulaciju koja bi imala pozitivniji pristup, a to je da države koje održavaju neutralnost ne čine deo ruskih vojnih planova..

Po njemu ovakva formulacija ne bi imala toliko preteći karakter kao postojeća koja poručuje, ako se pridružite NATO savezu bićete u dometu ruskih raketa.

On je takođe preložio i raspravu vezano za ekonomske povlastice za države koje zadrže svoju neutralnost, jer kako naglašava Kosačov, takav stav evropskih zemalja treba da bude nagrađen preferencijalnim stausom u saradnji sa Rusijom.

Kosačov je naveo primer tri bivše sovjetske republike, danas nezavisne države Belorusije, Moldavije i Ukrajine, naglašavajući da je Belorusija ruski saveznik, Ukrajina smatra sebe ruskim neprijateljem, a Moldavija ima poseban neutralan status.

Vezano za to Kosačov je predložio intenzivniju saradnju sa Moldavijom jer, kako kaže, ova država je zadržala neutralni status u svom Ustavu, što se ne može reći za Ukrajinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/News24WorldPre

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter