Izvor:
18.02.2019 u 13:04
0

GORI SEVER ŠPANIJE: Buknulo više od 50 šumskih požara, 700 vatrogasaca učestvuje u gašenju!

Na severu Španije buknulo je više od 50 šumskih požara, u čijem gašenju učestvuje više od 700 vatrogasaca, dok je Vlada Kantabrije zatražila pomoć vojske u obuzdavanju vatre.

Lider Kantabrije Angel Revilja izjavio je da je 99 odsto požara namerno podmetnuto i nazvao odgovorne "Piromanijacima" sa "poremećenim umovima".

Prema njegovim rečima, požari su ozbiljno oštetili ekosistem i prirodnu sredinu Kantabrije.

Regionalna vlada pozvala je na saradnju javnosti u sprečavanju daljih požara i da ukoliko mogu identifikuju bilo koga ko je podmetnuo požar.

Navodi se i da je većina požara izbila u brdovitim, seoskim predelima, gde visoke temperature i jaki južni vetrovi otežavaju gašenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter