Izvor:
21.03.2019 u 21:15
0

DRUGA NAJBOGATIJA OSOBA NA SVETU: Priča o čoveku koji je posato milijarder u 31. godini i kako je sebe “razmazio“! (VIDEO)

Bogatstvo Bila Gejtsa procenjuje se na više od 100 milijardi dolara, što ga čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

Od njega je bogatiji samo Džef Bezos osnivač Amazona. Biznis insajder piše da je Bil Gejts danas bogatiji za 9,5 milijardi dolara nego pre godinu dana. Dodaju i da bi mu, kad bi dnevno trošio milion dolara, trebalo bi 245 godina da potroši sve svoje bogatstvo. A evo kako zapravo troši svoje bogatstvo.

Gejts je uložio u različite deonice i imovinu i sa 20 ljudi pokrenuo milijardu dolara vredan investicioni fond "Brejktru enerdži". Uprkos silnom bogatstvu, Gejts je jednom prilikom otkrio da nije krenuo u maniju trošenja kad je postao milijarder u 31. godini, ali je priznao da se kasnije "razmazio".

Gejts poseduje privatni avion "Bombardier BD-700 Global Express" vredan 40 miliona dolara u koji može da se smesti 19 ljudi. Na svoj dom u Medini koji je gradio sedam godina utrošio je 63 miliona dolara da ga nije u potpunosti izgradio. Zemljište je 1988. kupio za dva miliona dolara. Danas taj posed vredi oko 125 miliona dolara.

Kuća ima trampolinu, koju obožavaju njegova deca, i u njoj se nalazi oko 80 hiljada dolara vrednosti u kompjuterskim ekranima. Uređaji vredni 150 hiljada dolara raspoređeni su po celom domu. Gejts u kući ima i prave slike, poput one Vinsloua Homera koju je 1988. kupio za 36 milona dolara.

Na imanju se nalazi i ogroman zatvoreni bazen, bogata biblioteka s brojnim vrednim rukopisima i knjigama, poput rukopisa Leonarda Da Vinčija iz 16. veka koji je Bil kupio na aukciji 1994. za 30 miliona dolara. Navodno, imanje nasipa peskom koji mu dovoze sa Kariba.

Uz kućni bioskop za 20 gostiju, šest kuhinja i 24 kupatila, Gejtsova kuća ima i garaže za 23 automobila. Gejts je inače strastveni kolekcionar automobila, a otkrio je da je njegov prvi luksuzni automobil bio "porše 911", a kasnije ga je na aukciji prodao za 80 hiljada dolara. U svojoj kolekciji sad, između ostalih, ima i "porsche 959".

Gejts ima i ranč na Floridi koji se proteže na 18 hiljada kvadrata i na njemu je smeštena luksuzna vila. Navodno je potrošio 27 miliona dolara da bi kupio čitav niz nekretnina na tom području. Njegova kćerka Dženifer strastvena je jahačica, a navodno je ovaj ranč kupio je upravo zbog nje.

U Kaliforniji ima ranč od 228 hektara koji je kupio za 18 miliona dolara. Na ranču se nalaze trkalište, voćnjak… Takođe je kupio i ranč u Vajomingu od 492 hektara koji se 2009. prodavao za 8,9 miliona dolara.

Bil je ulagao i u niz nekretnina preko svoje lične investicione kompanije "Kaskade". Imao je udeo u nekoliko hotela. Gejts voli da putuje i koristi svaki slobodan trenutak za dobar odmor. Čest je gost u Australiji, ali i u Hrvatskoj, Brazilu, Belizeu. S porodicom je bio na superjahti "Serena" koju je iznajmio za 5 miliona dolara nedeljno, a uz jahtu ide u paketu i privatni helikopter.

Bil je veliki ljubitelj tenisa i skijanja i strastveni ljubitelj knjiga. Jednom je otkrio da mrzi da kupuje stvari za sebe, ali da suprugu Melindu iznenadi nekim lepim poklonom. Sve ovo samo je delić Gejtsovog bogatstva.

Bil često donira novac u humanitarne svrhe ili ulaže u razvoj lekova i unapređenje čovečanstva. Tako je 2017. godine uložio 50 miliona dolara u istraživanje Alchajmerove bolesti. On i njegova supruga su veliki filantropi. Donirali su više od 36 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe kroz firmu "Bil i Melinda Gejts".

Često putuju u zemlje trećeg sveta i u humanitarni rad, samo 2017. godine donirali su 4,78 milijardi dolara. Najavio je da će, posle smrti, njegovoj deci (troje ih je) ostati svakom po 10 miliona dolara, jer kaže da ne želi da budu lenji.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter