Izvor:
25.03.2019 u 07:36
0

RUSKI AVIONI SLETELI U VENECUELU: Sto vojnika i trideset i pet tona kao podrška Maduru!

Dva ruska aviona sa skoro 100 vojnika i 35 tona opreme u okviru tehničke i vojne saradnje s Venecuelom, sletela su u Karakas.

Jedan od tih aviona bio je danas na pisti međunarodnog aerodroma u Karakasu pod nadzorom vojne nacionalne garde Venecuele.

U pitanju su avion An-124 i putnički avion tipa Iljušin 62.

Ruski general Vasilij Tonkoškurov izjavio je da je oba aviona bilo 99 vojnika i 35 tona opreme.

Venecuela koja se suočava s velikom političkom i ekonomskom krizom ima podršku Rusije i Kine, koje su glavni saveznici i kreditori predsednika Nikolasa Madura. Spoljni dug Venecuele se procenjuje na oko 150 milijardi dolara.

Zemlja je takođe na meti američkih sankcija.

Predsednik SAD Donald Tramp i oko 50 država priznalo je lidera opozicije u Venecueli Huana Gvaida za privremenog predsednika države, kako se sam proglasio na jednom skupu 23. januara.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter