Izvor:
17.04.2019 u 15:16
0

ITALIJA: Marokanac i Italijan uhapšeni zbog ekstremizma!

Italijanske vlasti su danas uhapsile jednog Italijana i jednog Marokanca, koji su se pripremali da se pridruže borcima Islamske države u Siriji.

Osumnjičeni državljanin Italije, koga je istraga identifikovala kao Ðuzepea Fritatu (25), na društvenim mrežama objavljivao je ekstremističku propagandu, između ostalog i fotografiju na kojoj osumnjičeni naoružan nožem preti smrću "svim zapadnjacima".

Osumnjičeni Marokanac, Osama Gafir (18), je navodno upoznao Fritatu sa islamističkim ekstremizmom.

Fritata, Sicilijanac koji je promenio ime u Jusuf, je navodno stupio u kontakt sa džihadistima, kako u Italiji tako i sa inostranim grupacijama, uključujući i tlo Amerike.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je rekao da je ovaj događaj učvrstio njegovo uverenje da zatvori italijanske luke za humanitarne brodove koji spašavaju migrante iz Sredozemnog mora.

Mi već imamo potencijalne teroriste – rekao je Salvini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter