Izvor:
02.10.2016 u 16:07
0

ŽESTOK OKRŠAJ U MIGRANTSKOM KAMPU: Policija koristila suzavac i vodene topove da bi zauzdala demonstrante!

Francuska policija upotrebila je suzavac i vodene topove kako bi obuzdali demonstrante koji su se okupili da brane migrante u Kaleu nakon što je vlada počela sa sprovođenjem odluke o zatvaranju migrantskog kampa u ovoj oblasti.

Demonstranti, uključujući aktiviste za podršku migrantima, ultra levičari i sami migranti, okupili si se kako bi se solidarisali sa migrantima koji se suočavaju sa izbacivenjem iz kampa, prenosi AP.

Više stotina ljudi je autobusima došlo iz drugih gradova. Njih je sačekala lokalna policija sa suzavcem i vodenim topovima koje su upotrebili kako bi ih rasterali i sprečili da učestvuju u planiranom protestnoim maršu kroz centar grada.

Pet policajaca i jedan novinar zadobili su lakše telesne povrede, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Regionalni zvanicnik Vinsent Berton je rekao da su demonstranti bacali kamenje na policiju i da je protest zabranjen, jer je situacija "već napeta".

Francuski predsednik, Fransoa Oland, obećao je da će zatvoriti kamp Kale do kraja ove godine i da će raseliti hiljade migranata po raznim oblastima Francuske, dok se ne završi pojedninačna istraga o njihovim slučajevima.

Tanjug
Foto: Twitter/Reuters Top News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter