Izvor:
07.10.2016 u 01:50
0

OPTUŽNICA ZA TERORIZAM: Tužilaštvo reagovalo povodom napada na policajce!

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je podiglo optužnicu za pokušaj ubistva u vezi sa terorizmom i za učešće u terorističkoj grupi protiv osumnjičenog za napad nožem na dva policajca, Hišama D.

Takođe, njegov brat Abubaker D, belgijski državljanin rođen 1970. godine, priveden je danas popodne, navodi Rojters.

Hišam D. je "optužen za pokusaj ubistva u terorističkom kontekstu i učešće u aktivnostima terorističke grupe", navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi AFP.

Belgijski mediji pišu da je njegovo puno ime Hišam Diop i da je on bivši vojnik, koji je možda, kako ocenjujuju, bio "kivan" na policiju nakon što ga je slučajno udario policijski automobil 2011. godine.

Dva policajca ranjena su u sredu kada ih je muškarac napao nožem u kvartu Brisela koji važi za leglo džihadista, a u vreme dok jedna od glavnih želežničkih stanica u Briselu zatvorena zbog pretnje bombom.

Policija je pucala na napadača i ranila ga u nogu, posle čega je uhašen, javio je ranije londonski "Dejli telegraf".

Tužilaštvo je potvrdilo da je napadač jednog policajca ubo u stomak a drugog u vrat. Nijedan od njih nije ozbiljno povređen.

Tanjug
Foto: You Tube Printscreen/CCTV News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter