Izvor:
08.10.2016 u 22:23
0

TEŽAK UDARAC ZA BRITANSKU KRUNU: Kraljica Elizabeta ostala bez svog omiljenog…

Kraljica Elizabeta II donela je tešku odluku da se njen omiljeni pas rase korgi uspava, pošto je Holi bila stara i bolesna, prenosi danas "Dejli mejl".

Kraljičin verni pratilac, koji je bio glavni među plemićkim psima, biće sahranjen na mestu koje kraljica može da vidi sa prozora njene sobe za slikanje, a na grobnom mestu biće postavljen i kameni spomenik, kako i priliči, piše "Dejli mejl".

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže da je kraljica bila veoma uznemirena, ali i da nije mogla da gleda psa kako se muči i da je znala da je donela pravu i za psa manje bolnu odluku.

"Dejli mejl" podseća, prenosi portal Ljubimac, da se trinaestogodišnji pas Holi pojavio u poznatom skeču o Džejms Bondu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. zajedno sa kraljicom.

Više od sedam decenija kraljica je bila okružena konstantnim društvom pasa te rase, a sada joj je ostao samo jedan, po imenu Vilov, koji takođe ima 13 godina.

Pored Vilova, kraljica ima još dva psa, Vulkana i Kendi, a sva četiri psa su bila fotografisana sa njom za zvaničan portret u znak obeležavanja njenog 90. rodendana.

Kraljica je ozvaničila da ne želi nove četvoronožne prijatelje kojima će popuniti prazninu nastalu gubitkom Holi, zato što ne želi da ostavlja svoje voljene ljubimce za sobom jednoga dana kada nje više ne bude bilo.

Od 1945. kraljica je imala više od 30 korgija i većina njih su bili potomci psa Suzan, koju je kraljica dobila za svoj 18. rođendan od roditelja.

Bivši dvorski batler Pol Barel kaže da je u jednom trenutku, u kraljičinoj dnevnoj sobi bilo 13 korgija.

Ta rasa živi u proseku 12 do 13 godina, a Kelpi, još jedan kraljičin favorit, živeo je 17 godina.

Holi je rase velški korgi pembrok, koja stari šest puta brže od ljudi, podseća "Dejli mejl" i precizira da to znači da je Holi imala 81 jednu godinu, što je čini devet godina mladom od njene kraljevske vlasnice.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter