Izvor:
07.06.2019 u 16:55
0

MIŠEL BARNIJE: Odlaskom Tereze Mej neće nestati problem oko Bregzita!

Svaki novi britanski premijer će se i dalje suočavati s problemom šta učiniti sa irskom granicom nakon izlaska iz Velike Britanije iz Evorpske unije, ocenio je danas glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije.

On je na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC u Slovačkoj rekao i da taj problem neće nestati sa odlaskom premijerke Tereze Mej.

– U svakom slučaju, s novim premijerom Britanije neće nestati problem i on će s nama biti odgovoran za njegovo rešavanje – poručio je Barnije.

– Problem je tu, nastao je s Bregzitom. Moramo da zaštitimo mir. Stabilnost nije pitanje robe ili carina. To je pitanje o ljudima u Irskoj, za obe strane – naglasio je zvaničnik EU.

Upravljanje osetljivom irskom granicom i osmišljavanje hitnog "bezbednosnog" rešenja kako bi se sprečio povratak čvrste granice nakon Bregzita pokazao se kao najsporniji element pregovora između Londona i Evropske unije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter