Izvor:
07.06.2019 u 20:56
0

SIRIJA: Veliki broj poginulih u obračunu sirijske vojske sa džihadistima!

Najmanje 101 borac je izgubio život u poslednja 24 sata u sukobima sirijske vojske s džihadistima i islamističkim pobunjenicima oko provincije Idlib.

Ovo je saopštila opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Provincija Idlib, na severozapadu Sirije, nalazi se pod kontrolom džihadista, a sukobi su obnovljeni krajem aprila, bombardovanjima pobunjeničkih položaja.

Juče su pobunjenici pokrenuli kontraofanzivu na područja pod kontrolom vlade u susednoj provinciji Hama.

Prema podacima opservatorije, poginulo je najmanje 53 vojnika i 48 džihadista i islamista.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman je rekao da je reč o najžešćim borbama od početka eskalacije, kao i da se sukobi odvijaju nedaleko od "hrišćanskih i alavitskih područja".

Pobunjenici su u kontraofanzivi zauzeli sela Tal Maleh i Džibin.

Kako je navedeno, u tom napadu učestvuju džihadisti iz grupe Hajat Tahrir al-Šam, nekadašnjeg sirijskog ogranka al-Kaide, sa al-Kaidom povezane grupe Ura al-Din kao i pripadnici Islamske partije Turkestana.

Sirijska državna agencija je prenela da su "vojne jedinice žestoko odgovorile na terorističke napade" kao i da je vojska "zauzela određen broj položaja" nakon borbi.

Izvor: B92
Foto: Twitter/ElPeriodicoDo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter