Izvor:
09.06.2019 u 17:24
0

SUDAR SA TERETNIM BRODOM: Na Elbi potonuo drveni jedrenjak iz 19. veka!

Brod iz 19. veka, koji je nedavno restauriran za 1,5 miliona evra potonuo je nakon sudara sa teretnim brodom i tom prilikom povređeno je nekoliko osoba.

Nesreća se dogodila u subotu popodne na reci Elbi nedaleko od Hamburga, kada je brod dugačak 37 metara udario u teretnjak, a svih 43 putnika koji su se nalazili na njemu brzo su evakuisani na obližnji brod.

Kako se navodi, drveni brod napravljen 1883. godine je poslednji drveni jedrenjak iz tog perioda.

Da nismo bili u blizini, moglo je biti smrtnih slučajeva – rekli su predstavnici vatrogasne službe nemačkom listu Štader Tageblat.

Ipak, iako su spasilačke službe bile brze, brod je potonuo, a vlasnici se nadaju da će moći da ga spasu kako bi se koristio za lučke izlete.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter