Izvor:
09.06.2019 u 19:00
0

KAZAHSTAN: Oko 500 uhapšenih u Kazahstanu na dan izbora!

Kazahstanska policija privela je danas oko 500 osoba zbog nedozvoljenog protesta tokom predsedničkih izbora u Kazahstanu.

Policajci od kojih su neki imali opremu za razbijanje demonstracija rasturili su proteste u prestonici Nursultanu i Almatiju, glavnom trgovačkom gradu u zemlji.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Marat Kožajev rekao je da su u sukobima sa demonstrantima povređena tri policajca, a da je oko 500 demonstranata privedeno u policijske stanice. Nije poznato za koje optužbe se terete.

Demonstranti su pozivali birače da bojkotuju izbore koji su, kako tvrde, organizovani da bi se na funkciju postavio političar lojalan bivšem dugogodišnjem predsedniku Nursultanu Nazarbajevu koji se povukao u martu.

Veruje se da će pobediti Kasim-Žomart Tokajev, predsednik gornjeg doma skupštine koji je posle ostavke Nazarbajeva postao vršilac dužnosti predsednika.

Na izborima je učestvovalo sedam kandidata, a izlaznost je bila oko 77 odsto.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter