Izvor:
11.06.2019 u 05:00
0

POMPEO: Meksiku prete takse, ako se ne zaustavi imigracija!

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Vašington i dalje spreman da uvede takse Meksiku u slučaju da se ne postigne napredak u zaustavljanju nelegalne imigracije.

– Ako se desi da ne postižemo dovoljno napretka, postoji rizik da će takse opet biti uvedene – rekao je Pompeo obraćajući se u ponedeljak na brifingu za novinare.

Ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard najavio je da će, ako se ne smanje migracije na južnoj granici Meksika u roku od 45 dana, vlada te zemlje započeti pregovore sa SAD o prihvatanju sporazuma o "bezbednoj trećoj zemlji".

Tim sporazumom od migranata bi se zahtevalo da predaju zahtev za azil u Meksiku, pre nego kod američkih vlasti.

U nedavno objavljenoj zajedničkoj deklaraciji SAD i Meksika navodi se da je Meksiko pristao da primi više migranata koji traže azil u SAD, dok azilanti budu čekali odluku američkih vlasti o njihovim slučajevima.

U deklaraciji se ističe da je Meksiko pristao na povećanje broja pripadnika bezbednosnih snaga koji bi obuzdali ilegalnu imigraciju, uključujući slanje Nacionalne garde na južnu granicu i obračunavanje s organizacijama koje se bave krijumčarenjem ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter