Izvor:
12.06.2019 u 09:01
0

PJAT: SAD i Grčka rade na početku pregovora EU sa Makedonijom!

Američki ambasador u Atini Džefri Pjat izjavio je da SAD i Grčka zajedno rade na tome da Severna Makedonija što pre, već ove godine, počne pregovore o učlanjenje u Evropsku uniju.

Pjat nije komentarisao da li će grčka opoziciona Nova demokratija i njen lider Kirijakos Micotakis, ako pobede na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, poštovati odredbe Prespanskog sporazuma sa Severnom Makedonijom, ali, kako je kazao, nada se daljoj izgradnji odnosa Grčke sa ostalim zemljama na Zapadnom Balkanu.

On je dodao da uloga grčke vlade i grčkog biznisa predstavljaju stub stabilnosti u odnosima zemalja na Zapadnom Balkanu i da je kao takva od ključne važnosti.

Pjat je istakao zajedničke interese SAD i Grčke u širem regionu gde postoje brojni izazovi u budućnosti, kao što su uloga koju Kina igra u Evropi i uloga Rusije koja je, kako je kazao, ekonomski oslabljena, ali sa ambicijama da izazove štetu.

Takođe je napomenuo da je od velike važnosti kako za Grčku, tako i za SAD, da Turska ostane deo zapadnih institucija bez obzira na provokativne poteze Ankare.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter