Izvor:
11.10.2016 u 18:18
0

MOSKVA PRETI VAŠINGTONU: Ako pokušate da napadnete nas ili sirijsku vojsku, brzinom MUNjE srušićemo vaše avione!

Ruske snage su spremne da obaraju američke avione i rakete u Siriji kako bi zaštitile živote svojih oficira, upozorava Ministarstvo odbrane Rusije.
Portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije general Igor Konašenkov još ranije je naveo da „nesankcionisani napadi SAD na položaje u Siriji mogu ugroziti živote ruskih vojnika i oficira“.
Kako ističu vojni stručnjaci, odluke o uništavanju „neidentifikovanih aviona biće donošene brzinom munje“.

Izvor u ruskom vojnoindustrijskom sektoru ističe da ruski radari u Siriji ne mogu identifikovati pripadnost lovačkog aviona u zoni đelovanja regularne sirijske vojske.Amerikanci lete sa isključenim transponderima (sistem prepoznavanja pripadnosti vojnih aviona), a na snazi ​​je Sporazum o nedopustivosti incidenata u vazduhu i razgraničenju zona borbenih delovanja.

Ako se na području gde rade ruski oficiri pojavi neidentifikovani lovački avion ili ako na to područje bude ispaljena raketa, odluka o spašavanju pripadnika naše vojske biće donesena brzinom munje“, objašnjavaju ruski izvori.

Prema rečima Fjodora Lukjanova, glavnog urednika lista „Rusija i globalna politika“, cilj upozorenja ruskog vojnog vrha jeste da se izbegne rat.“To je jasno i nedvosmisleno upozorenje koje treba da odigra ulogu odvraćanja. Naš vojni vrh daje do znanja da će napad na njih i na sirijske snage biti shvaćen kao akt agresije usmerene protiv Rusije“, precizira on.
On ističe da u Pentagonu rade profesionalci i da oni shvataju kakve su posledice sličnih incidenata.

Većina oficira ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji radi na zemlji i dostavlja humanitarnu pomoć područjima koja kontroliše legitimna sirijska vlast.

Pripadnici sirijske vojske učestvuju i u pregovorima sa rukovodiocima naselja i vođama oružanih odreda u većini sirijskih provincija. Svaki raketni i vazdušni napad na teritorije koje kontroliše legitimna sirijska vlast predstavlja nedvosmislenu prijetnju za pripadnike ruske vojske, upozorava ruska strana.
Ruske jedinice u vojnim bazama Hmejmim i Tartus štite sistemi protivvazdušne odbrane „S-300“, kao i najnoviji sistemi „S-400“, čiji je domet 400 kilometara. Nakon onoga što se dogodilo 17. septembra u Deir el Zoru (napad SAD na snage sirijske Vlade), preduzete su sve potrebne mere kojima se isključuje svaka mogućnost „greške“ usmerene protiv pripadnika ruskih oružanih snaga i vojnih objekata u Siriji, navode u Moskvi.

SAD su saopštile da su 17. septembra greškom raketirale položaje sirijske regularne vojske. U tom napadu poginula su 62 vojnika, a više od 100 ih je ranjeno.

Srbija javlja.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter