Izvor:
16.06.2019 u 17:16
0

SAUDIJSKI PRESTOLONASLEDNIK BIN SALAMAN: Ne želimo rat, ali nećemo oklevati da odgovorimo!

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman optužio je Iran za napade na tankere u Omanskom zalivu i poručio da Rijad neće oklevati da odgovori na pretnje svojoj bezbednosti.

– Kraljevina ne želi rat u regionu. Ali nećemo oklevati da se suočimo sa pretnjom našim građanima, suverenitetu i vitalnim interesima", rekao je saudijski princ za list "Ašark al-Avsat".

Salman, koji je i ministar odbrane, tvrdi da je problem u Teheranu i nigde drugde, preneo je AP.

– Iran je uvek strana koja izaziva eskalaciju u regionu, izvodi terorističke i kriminalne napade direktno ili preko svojih milicija – rekao je on.

Istakao je i da su američko-saudijski odnosi ključni za postizanje regionalne stabilnosti i sigurnosti.

Tenzije u Persijskom zalivu eskalirale su kada su SAD poslale nosač aviona i druge brodove u region, a Vašington optužuje Teheran i za napad na naftne tankere u četvrtak što Iran negira.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Naranja Estereo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter