Izvor:
20.06.2019 u 09:20
0

ZAHARIEVA: Mogući su pregovori za MKD i ALB u oktobru!

Ministarka spoljnih poslova Reublike Bugarske Ekaterina Zaharieva istakla je da postoji mogućnost da u oktobru da bude usvojena odluka o početku pregovora o pristupanju EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

– Da li je moguće da obe države dobiju datum, nisam sigurna. Dobra vest za sada je što su Skoplje i Tirana zajedno u procesu, ne odvojene, kao što su želeli neke zemlje u Evropskoj uniji. Odlučili smo, ne kasnije od oktobra,da Savet ponovo da otvori ovu temu i preporuči početak pregovora – naglasila je Zaharieva.

Ona je takođe istakla da Bugarska podržava obe zemlje u procesu EU integracija.

– Mi smatramo da će biti istorijska greška ukoliko se sada ne započne sa pregovorima za obe zemlje – istakla je Zaharieva.

Bugarska ministarka spoljnih poslova je navela da je pozicija Bugarske već godinama jasna, dodajući da Sofija pruža snažnu podršku za proširenje EU zemljama na Zapadnom Balkanu.

– Sve države, pa čak i one koje su skeptičnije u odnosu proširenja EU, podržali su evropsku perspektivu za zemlje na Zapadnom Balkanu, kao jedini proces-pokretač reforme i demokratizacije regiona, kao i bezbednosti i stabilnosti – zaključila je Zaharieva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter