Izvor:
07.05.2016 u 22:07
0

VELIKO SLAVLJE U PAKISTANU: Novi gradonačelnik LONDONA postao UZOR MLADIMA

Izbor Sadika Kana, sina vozača autobusa, za gradonačelnika Londona dočekan je sa oduševljenjem u Pakistanu odakle su Kanovi roditelji emigrirali u Veliku Britaniju šezdesetih godina.

Njegova pobeda u britanskoj prestonici udarna je vest na naslovnim stranama svih vodećih pakistanskih listova i glavna je tema u elektronskim i društvenim medijima, prenosi AFP.

"Čestitam Sadiku Kanu na izboru za gradonačelnika Londona", objavio je Bilaval Buto, lider opozcione Pakistanske narodne stranke na svom Tviter nalogu. On je dodao da je "britanskim Pakistancima potreban uzor".

Lider druge opozicione stranke, bivša zvezda kriketa Imran Kan, čija je nekadašnja supruga Džemima sestra Kanovog rivala na izborima Zaka Goldsmita, takođe je čestitao pobedu novom gradonačelniku.

Na društvenim mrežama Pakistanci su delili oduševljenje i slali poruke ponosa zbog Kanove pobede.

Kan je izjavio da ima rodbinu u Karačiju odakle su se njegovi baba i deda odselili 1947. godine, kao i u gradu Fajsalabadu u Pendžabu i pakistanskoj prestonici Islamanadu.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/superfares

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter