Izvor:
27.06.2019 u 12:40
0

AMERIČKI PREDSEDNIK ZAPOČEO BORAVAK U OSAKI: Tramp će se na marginama samita sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom!

Američki predsednik Donald Tramp započeo je boravak u Osaki, gde će se u naredna dva dana održati samit G20, prisnom večerom sa premijerom Australije Skotom Morisonom.

Dvojica lidera razmenila su pohvale, a Tramp je rekao da bi voleo da poseti Australiju kasnije ove godine, kad se bude održavao prestižni turnir u golfu Kup predsednika.

Na pitanje da li je njegova politika "Amerika na prvom mestu" zategla tradicionalne saveze, Tramp je insistirao da dva naroda "veoma blisko sarađuju" po pitanjima trgovine.

– Mogu vrlo lako da kažem da smo bili veoma dobri prema našim saveznicima, radimo sa njima, a čak im pomažemo i vojnim snagama, iako sam nasledio ogromne trgovinske deficite sa saveznicima. Dakle, mi brinemo o sebi i to činimo pozitivnije nego ikada ranije, ali brinemo i o saveznicima – rekao je Tramp.

Američki predsednik učestvovaće u Osaki na samitu G20, na kojem će dominirati zabrinutost oko trgovine, sukoba i nafte.

Pažnja će, međutim, posebno biti usmerena na Trampov susret sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, u trenutku kada se između dve zemlje vodi trgovinski rat.

Kako je najavljeno, Tramp će se na marginama samita sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Imaće susrete i sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i saudijskim prestolonaslednikom Mohamed bin Salmanom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter