Izvor:
08.05.2016 u 02:08
0

HAOS NA GRANICI: Stotine demonstranata bacaju PETARDE i KAMENJE na policiju (VIDEO)

Italijanska policija ispalila je danas suzavac na više stotina učesnika demonstracija, koji su bacali kamenje i petarde tokom protesta protiv ograničavanja prolaza na graničnom prelazu Brener, između Austrije i Italije.

U sukobima su povređena dva policajca, a u pritvoru je zadržano oko 10 demonstranata, rekao je za Rojters predsednik lokalnog policijskog sindikata Fulvio Kozlovi.

Na televizijskim snimcima vidi se oblak dima na železničkoj stanici na Breneru dok grupa demonstranata, opremljena zaštitnim maskama, baca kamenje i dimne bombe suočena sa specijalcima.

Procenjuje se da se na protestima okupilo između 250 i 600 osoba.

Lokalna policija u austrijskoj pokrajini Tirol tvrdi da je oko 600 demonstranata učestvovalo na trećem do sada nasilnom protestu na graničnom prelazu Brener u poslednjih mesec dana.

Italijanski list "Korijere dela sera" javio je ranije ove nedelje da je protest organizovala anarhistička grupa iz severnoitalijanske pokrajine Trentino i da se očekuje da će on privući demonstrante iz inostranstva.

Austrija je saopštila da planira da podigne ogradu na graničnom prelazu sa Italijom kako bi "kanalisala" protok ljudi. Zvanični Beč zapretio je da će ponovo uvesti kontrolu dokumenata na graničnom prelazu Brener u sklopu mera za kontrolu migracije, ukoliko Italija ne učini više da smanji broj novopridošlih migranata koji se zapućuju ka Austriji.

Pogledajte:

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/saulocorona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter