Izvor:
13.08.2019 u 05:57
0

BOLTON IZNENADIO IZJAVOM: „Bićemo oduševljeni ako ne bude dogovora!“

SAD će sa oduševljenjem podržati Bregzit bez sporazuma ako tako odluči britanska vlada, izjavio je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Ako to bude odluka britanske vlade, mi ćemo je sa oduševljenjem podržati – rekao je juče novinarima Bolton, koji je dvodnevnu posetu Londonu započeo sastankom sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Džonson želi da sa EU ponovo pregovara o uslovima Bregzita pre isteka roka, 31. oktobra, ali Unija poručuje da neće biti izmenjen deo sporazuma, za koji britanski premijer kaže da mora biti promenjen, preneo je u ponedeljak Rojters.

Bolton je Džonsonu preneo da američki predsednik Donald Tramp želi da vidi uspešan izlazak Britanije iz EU 31. oktobra i da će Vašington biti spreman za ubrzan rad na američko-britanskim sporazumima o slobodnoj trgovini.

Bolton je rekao i da Britanija i SAD mogu da ispregovaraju trgovinske sporazume sektor po sektor, a da za kasnije ostave problematičnije oblasti u trgovinskim odnosima.

Krajnji cilj je sveobuhvatni trgovinski sporazum, istakao je Bolton.

Dauning strit je saopštio da su Bolton i Džonson razgovarali o nizu pitanja, uključujući Iran, Hongkong, bezbednosti 5G mreže.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/CBS News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter