Izvor:
18.08.2019 u 15:07
0

LONDON: Dokument o rizicima Bregzita „procurio“ od bivšeg ministra!

Dokument u kojem se navodi negativan uticaj Bregzita bez sporazuma na Britaniju, "procurio" je od bivšeg ministra, u pokušaju da utiče na pregovore vlade sa Evropskom unijom, rekao je danas neimenovani vladin izvor.

– Ovaj dokument namerno je obelodanio bivši ministar u pokušaju da utiče na razgovore sa liderima EU – rekao je izvor, koji je odbio da bude imenovan.

Velika Britanija suočiće se s nestašicom goriva, hrane i lekova, ako napusti Evropsku uniju bez dogovora, objavio je prethodno "Sandej tajms" pozivajući se na poverljivi dokument britanske vlade o rizicima Bregzita.

U izveštaju koji je "procurio" do "Sandej tajmsa", navodi se i da u tom slučaju, Britaniju čeka zastoj lučkog saobraćaja, tvrda granica sa Irskom i porast troškova za socijalno zbrinjavanje.

Prognoze koje je sastavio kabinet premijera odnose na najverovatnije posledice Bregzita bez dogovora, a ne na najgori scenario.

Navodi se da i do 85 odsto kamiona koji koriste prelaze glavnog kanala "možda nisu spremni" za francusku carinu, što znači da će poremećaji u lukama potencijalno potrajati i do tri meseca pre nego što se poboljša protok prometa.

Dokument koji je sastavio kabinet pod šifrovanim imenom "Operacija Jelouhamer" pruža redak uvid u skrivene planove britanske vladi radi izbegavanja katastrofalnog kolapsa u infrastrukturi zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter