Izvor:
19.08.2019 u 06:01
0

DOŠAO JE I TAJ TRENUTAK: Iranski tanker se udaljio od Gibraltara!

Iranski tanker, koji prevozi laku sirovu naftu u vrednosti od 130 miliona dolara, podigao je sidro i počeo da se udaljava od Gibraltara.

Na osnovu GPS podataka na Marinetraffic.com, službe za praćenje plovila, vidi se da je tanker "Edrijen Darja 1", koji je nekad nosio naziv "Grejs 1", počeo da se kreće malo pre ponoći.

Iranskom tankeru dozvoljeno je da isplovi iz Gibraltara, nakon sto su britanske vlasti te teritorije 18. avgusta odbile zahtev SAD da ne oslobode tanker koji je Gibraltar zaplenio pre više od mesec dana zbog navodnog kršenja sankcija EU protiv Sirije.

Vlada britanske teritorije je u saopštenju obrazložila da će tankeru "Grejs 1" biti dozvoljeno isplovljavanje jer američke sankcije protiv Irana ne važe za Ujedinjeno Kraljevstvo i ostatak Evropske unije.

Vašington je u petak izdao novo naredjenje da brod bude zaplenjen, dan nakon što je Gibraltar prvi put odobrio iranskom tankeru da isplovi, pošto je dobio zvanična pismena uveravanja od iranske vlade da neće iskrcati teret u Siriji.

Iranski tanker, u kojem je uskladišteno oko 2,1 miliona barela iranske sirove nafte, za sada je i dalje usidren u Gibraltaru u iščekivanju nove posade koja bi već danas mogla da stigne i krene ka neodređenoj destinaciji.

Izvor: B92
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter