Izvor:
19.08.2019 u 17:44
0

PUTIN: Nema rizika od radijacije posle eksplozije u Rusiji!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne postoji rizik od povećanog nivoa radijacije nakon eksplozije na poligonu za vojne probe na severu Rusije, 8. avgusta, kada je poginulo pet osoba.

Obraćajući se medijima zajedno sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom uoči bilateralnog sastanka, Putin je rekao da će svi povređeni i stradali u eksploziji dobiti državna odlikovanja.

On je dodao da su preduzete sve neophodne bezbednosne mere naglasivši da ne postoji rizik od radijacije.

Putin je ranije danas doputovao u Francusku, gde će sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom razgovarati o najvećim svetskim krizama, uključujući situacije u Ukrajini, Iranu i Siriji, i pokušati da poboljšaju odnose Moskve i EU.

Norveška agencija za nuklearnu bezbednost nedavno je saopštila da analizira male količine radioaktivnog joda otkrivenog na severu Norveške posle eksplozije tokom raketnog testa u Rusiji.

Agencija je saopštila da je radioaktivni jod otkriven u njenoj stanici za filtraciju vazduha u Svanhovdu kod ruske granice.

Uzorci su prikupljeni u periodu od 9. do 12. avgusta, dok se incident dogodio u regionu Arhangelsk na severu Rusije 8. avgusta.

Rusija je u subotu priznala da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila bila nuklearnog karaktera i da je pritom poginulo najmanje petoro ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter