Izvor:
19.08.2019 u 17:47
0

VAŠINGTON: SAD testirale raketu koja je bila zabranjena sporazumom INF!

Američka vojska testirala je konvencionalnu krstareću raketu zemlja-vazduh, a reč je o testu koji je bio zabranjen Sporazumom o zabrani raketa srednjeg i malog dometa (INF) koji je prestao da važi.

Kako je saopštio Pentagon, raketa je ispaljena u nedelju sa ostrva San Nikolas u Kaliforniji i precizno je pogodila metu posle 500 kilometara leta.

Zvaničnici navode da raketa služi za nošenje konvencionalne, a ne nuklearne bojeve glave.

Sjedinjene Američke Države povukle su se iz Sporazuma o zabrani raketa srednjeg i malog dometa sa Rusijom, nakon što su godinama optuživale Moskvu za njegovo kršenje raspoređivanjem svojih raketa S SC-8, koje mogu da nose nuklearno punjenje.

Sporazum je, posle odluke SAD, napustila i Rusija.

Time je stavljena tačka na sporazum o kontroli naoružanja kojim je bilo zabranjeno razvijanje raketa zemlja-vazduh sa dometom od 500 do 5.500 kilometara.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter