Izvor:
19.08.2019 u 20:15
0

VAŠINGTON: Pompeo i Šukri za političko rešenje u Libiji!

Američki državni sekretar Majk Pompeo danas je u telefonskom razgovoru sa šefom egipatske diplomatije Samehom Šukrijem izrazio zabrinutost zbog konflikta u Libiji, a dvojica sagovornika su se složila da je za taj problem neophodno političko rešenje, saopštio je Stejt department.

Pompeo i Šukri su razgovarali i o potrebi da se SAD i Egipat zajedničkim snagama bore protiv Islamske države i militantnih ogranaka terorističke mreže Al Kaida, dodaje se u saopštenju.

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su dvojica sagovornika razgovarali i o izraelsko-palestinskom konfliktu, kao i o krizama u Siriji i Jemenu.

Egipat zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima podržava međunarodno nepriznate snage Kalife Haftara, čija Libijska nacionalna armija pokušava da od međunarodno priznate libijske vlade preuzme kontrolu nad Tripolijem.

Pozivajući se na diplomatske izvore, da je Turska nedavno Vladi u Tripoliju isporučila oružje kako bi zaustavila Haftarovu ofanzivu.

Od svrgavanja i svirepog ubistva libijskog lidera Moamera Gadafija 2011, tu zemlju zahvatio je talas nasilja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter