Izvor:
04.09.2019 u 09:09
0

LIDERKA HONGKONGA KERI LAM: Najavljeno povlačenje spornog zakona

Liderka Hongkonga Keri Lam danas će najaviti i formalno povlačenje zakona o izručenju Kini, koji je izazvao tromesečne proteste u gradu pod kineskom vlašću, prenose mediji.

Ovo je potvrdio izvor iz vlade, samo dva dana nakon što su mediji otkrili da je Lam prošle nedelje na sastanku izjavila da ima "vrlo, vrlo ograničene" mogućnosti da okonča krizu koja je dosegla "nacionalni nivo", čime je aludirala na vlasti u Pekingu, prenosi agencija.

Lam će se u 16 sati po lokalnom vremenu sastati sa poslanicima iz Pekinga, delegacije Hong Konga u Nacionalnom narodnom kongresu i članovima narodne kineske političke konsultativne konferencije, prenelo je nekoliko kineskih medija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter