Izvor:
09.09.2019 u 06:00
0

AKCIJA HUMANITARNIH ORGANIZACIJA „LEKARI BEZ GRANICA“ I „SOS MEDITERANE“: Spašeno 50 migranata u vodama Libije!

Humanitarne organizacije "SOS Mediterane" i "Lekari bez granica" spasile su 50 migranata koje su zatekle na gumenom čamcu u vodama Libije i ukrcale ih na svoj brod "Oušn viking".

Izveštač jedne svetske novinske agencije je na brodu koji plovi pod norveškom zastavom prisustvovao spasavanju jedne trudne žene, 12 maloletnika i 37 muškaraca, na oko 25 kilometara od obale Libije.

Kako se navodi, svi spašeni migranti su iz podsaharske Afrike .

Libijska spasilačka služba nije odgovorila na više pokušaja uspostavljanja kontakta sa broda "Oušn viking", dok su vlasti u Rimu i na Malti nakon što su kontaktirane humanitarni brod uputile na svoje libijske kolege, dodaje AP.

Pozivima sa norveškog broda se nije odazvao ni ribarski brod koji je viđen u blizini gumenog čamca na kojem su se nalazili migranti, navodi američka agencija.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter