Izvor:
14.09.2019 u 08:33
0

ZASTAVAMA PROTIV DEMONSTRANATA: Protestanti formirali ljudske lance noseći svetiljke!

Prodemokratski aktivisti u Hongkongu planiraju da zauzmu šoping centre, nakon što su protekle noći tokom protesta formirali ljudske lance noseći svetiljke.

Na snimcima koji su se pojavili na Tviteru vidi se kako pristalice kineskih vlasti demonstrante tuku štapovima na koje su zakačene zastave Kine.

Demonstranti planiraju i da se okupe ispred Konzulata Velike Britanije, kako bi zahtevali da Kina poštuje Zajedničku deklaraciju koju je potpisala 1984. godine sa Londonom o budućnosti bivše britanske kolonije koja je vraćena pod kinesku upravu 1997. godine.

Stotine demonstranata su u petak mirno prošli ulicama, pevajući pesme povodom jesenjeg festivala, što je u suprotnosti sa prethodnim vikendima kada je policija koristila suzavac, gumene metke i vodeni top.

Demonstranti su se takođe okupljali u šoping centrima gde su se povremeno koškali sa pristalicama Kine.

Protesti u Hongkongu počeli su u junu zbog zakona o ekstradiciji koji je sada povučen, ali su prerasli u borbu za veći stepen demokratije, a mnogi mladi demonstranti izražavaju nezadovoljstvo i zbog visokih životnih troškova i nedostatka radnih mesta

Izvor: B92
Foto: YouTube/ NBC News/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter