Izvor:
16.09.2019 u 16:09
0

PORTPAROL SAUDIJSKE VOJSKE: Istrage pokazale da je iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte!

Portparol saudijske vojske, pukovnik Turki al Maliki, rekao je da su prvobitne istrage pokazale da je iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte.

Pukovnik Al Maliki rekao je novinarima u Rijadu da subotnji napadi nisu izvedeni iz Jemena, kako tvrde jemenski pobunjenici Huti.

Al Maliki nije dao više detalja, ali je dodao da će konačni rezultati istrage biti objavljeni u medijima kada se istraga završi.

Huti su preuzeli odgovornost za napad dronovima na postrojenja za preradu nafte Abkaik u Bukijaku.

Zbog štete koja je naneta postrojenju, proizvodnja sirove nafte Saudijske Arabije na dnevnom nivou smanjena je za 5,7 miliona barela, što je više od pet odsto svetske dnevne proizvodnje sirove nafte.

Irak je već demantovao da su sa njegove teritorije lansirani dronovi jemenskih pobunjenika koji su pogodili saudijska naftna postrojenja.

Izvor: B92
Foto: Saudijska vojska/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter