Izvor:
17.09.2019 u 17:30
0

POŽAR U RUSIJI: Gori laboratorija virusa u Sibiru!

U kompleksu ruske laboratorije u Sibiru, gde se čuvaju virusi, od velikih boginja do ebole, izbio je požar posle eksplozije gasa, objavili su mediji.

Državni istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju, poznat pod nazivom "Vektor", objavio je da nema opasnosti po građane.

Požar je izbio tokom renoviranja kancelarije za sanitarnu inspekciju na petom spratu.

Navodi se da su se na ovom mestu tokom sovjetske ere organizovana istraživanja biološkog oružja, a da je sada jedan od glavnih ruskih centara za istraživanje bolesti.

Jedan radnik je zadobio opekotine trećeg stepena. Požar se navodno proširio kroz sistem za ventilaciju i zahvatio oblast od 30 metara kvadratnih.

Ruske vlasti tvrde da u sobi u kojoj se dogodila eksplozija, nema opasnih materija i da nije načinjena ozbiljnija šteta.

Lokalni zvaničnici ističu da se u laboratoriji, zbog renoviranja, nisu nalazili opasni patogeni.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter