Izvor:
14.10.2019 u 13:24
0

JAPAN: Tajfun Hagibi odneo najmanje 53 života!

U naletu tajfuna Hagibi u Japanu su, prema poslednjim informacijama, poginule najmanje 53 osobe, a spasilačke ekipe nastavljaju potragu za 16 nestalih.

Tajfun je prouzrokovao značajnu štetu u centralnim i severnim delovima Japana, a hiljade kuća je poplavljeno ili oštećeno.

Japanski premijer Šinzo Abe je najavio da će vlada formirati specijalni tim koji će uključiti zvaničnike iz različitih ministarstava koji će se baviti rešavanjem posledica tajfuna, što podrazumeva i pružanje pomoći ljudima koji su izmešteni.

Naš odgovor mora biti brz i primeren – rekao je Abe, ističući da se mnogi vode kao nestali, a šteta velika.

U udarima tajfuna povređeno je najmanje 100 osoba, a oko 38.000 ljudi je evakuisano iz svojih domova.

Hagibi je doneo rekordne količine kiše, zbog čega se za samo 48 sati izlilo čak 20 reka.

Spasilačke ekipe pretražuju područje oko nabujalih reka i klizišta u potrazi za nestalima, vlasti upozoravaju da su moguće nove padavine.

Tajfun Hagibi izazvao je velike nalete kiše i jake vetrove tokom vikenda, kada je poplavljeno i oštećeno više hiljada domaćinstava, a veliki deo glavnog ostrava ostavio bez struje.

Saopšteno je da je oko 60.000 domova još bez struje u Tokiju i obližnjim prefekturama, a železnica je saopštila je da je železnički saobraćaj ograničen na gradove Nagano i Tokio.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter