Izvor:
15.10.2019 u 08:58
0

KONTRAOFANZIVA! „Jedinice za zaštitu naroda“ preuzele kontrolu!

Kurdske "Jedinice za zaštitu naroda" preuzele su kontrolu u Ras al-Ajinu posle kontraofanzive pokrenute nakon što su turske trupe i njihovi saveznici zauzeli ovaj pogranični grad 12. oktobra.

Pozivajući se na lokalne medije, Kurdi i naoružane jedinice sirijske opozicije koje podržavaju Tursku u njenoj vojnoj operaciji vode intenzivne borbe na obodima gradova.

Jedinice Kurda trenutno napadaju obližnji grad Tel Halaf koji je pod kontrolom takozvane Slobodne sirijske vojske.

Izveštaji o sukobima stižu i iz pograničnog grada Kobanea, koji se nalazi na istočnoj obali reke Eufrat.

Juče su kurdske trupe osujetile plan turskih saveznika da preseku strateški put koji prolazi duž granice i povezuje sirijski ekonomski centar Alep sa gradom Al Hasaka u istoimenoj provinciji.

Kako se navodi, napad turskih snaga i njihovih saveznika je odbijen.

Jedinice sirijske armije su došle do puta u blizini grada Tel Tamer, koji se nalazi oko 30 kilometara od granice i razmestile su se na severu provincije Al-Hasaka u dogovoru sa Kurdima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/RaminOfficial

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter