Izvor:
15.10.2019 u 20:05
0

VAŠINGTON: SAD žele da Kina podrži američke sankcije Severnoj Koreji!

Visoki zvaničnik američkog ministarstva odbrane zadužen za Aziju izjavio je danas da SAD žele da Kina podrži američke sankcije Severnoj Koreji i preduzme druge korake kako bi prinudila Pjongjang da bude konstruktivniji u pregovorima s Vašingtonom.

Rendal Šrajver, pomoćnik ministra odbrane, rekao je da je bilo propusta u primeni sankcija sa kineske strane, pogotovo kada je reč o kontroli transfera sa broda na brod zabranjene robe u svojim vodama.

Želimo da rade bolje. Minimum je primena sankcija, ali ima i drugih načina da Kina pomogne kako bi se izvršio pritisak na Pjongjang da bude konstruktivniji u pregovorima, ako se oni nastave – rekao je Šrajver.

On je govorio na skupu u organizaciji Fondacije Džejmstaun, na kojem je bilo reči o naporima SAD da ožive pregovore, kako bi ubedile Severnu Koreju da odustane od nuklearnog oružja.

Vašington i Pjongjang su ranije ovog meseca održzali prvi sastanak na nivou radnih grupa od kada je propao samit lidera dve zemlje Donalda Trampa i Kim Džong Una u februaru, a Severna Koreja optužila je američku stranu za "nefleksibilnost", pa nije izvesno da li će učestvovati u narednoj rundi razgovora.

Kina je severni sused i glavni saveznik Severne Koreje, ali je potpisnik i oštrih američkih sankcija Pjongjangu.

Peking, međtim, poziva SAD da primene blaži pristup u dijalogu i razmotre ublažavanje sankcija Pjongjangu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Reuters China

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter