Izvor:
16.10.2019 u 13:26
0

MAJKE PROTESTUJU ZBOG KLIME: Krcat ulaz zgrade Gugla!

Desetine majki sa bebama i malom decom protestovale su danas ispred kancelarija Gugla, uprkos zabrani održavanja klimatskog protesta.

Majke su rekle da su pokrenule svoj protest kao odgovor na izveštaj britanskog lista "Gardijan" prošle nedelje, koji je naveo da je Gugl dao "značajan" doprinos onima koji negiraju klimatske promene u Vašingtonu, uprkos tome što je naveo da podržava klimatske akcije, prenose mediji.

– To je samo užasna izdaja svih roditelja, porodica i dece koja pate zbog klimatske i ekološke krize – izjavila je Lorna Grinvud, jedna od organizatora protesta.

Gugl je saopštio u izveštaju medija da su oni gotovo sami među kompanijama koje snažno doprinose organizacijama, ne slažući se sa njima o klimatskoj politici.

Prema navodima Grinvudove, okupilo se oko 150 majki, uprkos policijskoj zabrani protesta grupe Ekstinšen rebelion u Londonu u ponedeljak.

Britanska policija je saopštila da je uhapsila 1.642 osobe u Londonu, od 7. oktobra, od kada je Ekstinšen rebelion pokrenuo talas građanske neposlušnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter