14°C

Beograd

''SLOBODA'': Novi protest migranata na Samosu!

Migranti smešteni u prihvatnom centru na grčkom ostrvu Samos protestovali su danas, drugi dan, tražeći da im bude omogućeno da napuste ostrvo.

Osoblje prihvatnog centra je napustilo objekat, kako bi sprečilo potencijalnu eskalaciju, a migranti su izašli izvan centra uzvikujući "sloboda".

Policija je nadgledala situaciju i na kraju vratila migrante u centar, prenosi ANA.

Migranti su juče organizovali miran protest na centralnom trgu grada Samosa, gde su smešteni pošto je u ponedeljak izgoreo deo prihvatnog centra u požaru koji je buknuo tokom svađe stanovnika.

Mnogi migranti sada žive na otvorenom u okolini grada.

Zvaničnici opštine istočnog Samosa kažu da su incidenti rezultat prenaseljenosti prihvatnog centra, u kojem je smešteno 4.000 hiljade ljudi, iakoje objekat predviđena za nekoliko stotina.

Dvanaest azilanata različitih nacionalnosti i starosne dobi od 15 do 34 godine uhapšeno je juče u vezi sa nasilnim incidentima koji su u ponedeljak izbili na Samosu i rezultovali paljenjem i uništavanjem objekta.

Sedam osoba optuženo je za učešće u incidentima, dok se dve osobe optužene za pokušaj ubistva zbog upotrebe oštrih predmeta tokom nasilja.

Četiri osobe optužene su za učestvovanje u sukobima, a jedna osoba je optužena da je podmetnula požar.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/cbs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar