Izvor:
20.10.2019 u 09:57
0

 SASTANAK U SOČIJU: Turska i Rusija će razgovarati o uklanjanju kurdskih milicija u Siriji!

Turska i Rusija će razgovarati o uklanjanju kurdskih milicija u Siriji iz gradova Manbidž i Kobani na severu te zemlje tokom sastanka u Sočiju naredne sedmice, saopštio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Ankara se u četvrtak sa Vašingtonom dogovorila da prekine svoju ofanzivu na severoistoku Sirije na pet dana kako bi omogućila kurdskim snagama da se povuku iz planirane "bezbedne zone".

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan će u utorak otputovati u Soči radi hitnih razgovora o Siriji sa ruskim kolegom.

Čavušoglu je rekao da Turska očekuje da se kurdske milicije sklone iz područja u kojima ih je sirijska vlada, koja ima podršku Moskva, razmestila na severu Sirije.

On je dodao da Turska ne želi da vidi nijednog kurdskog borca u "bezbednoj zoni" po isteku perioda primirja.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter