Izvor:
20.10.2019 u 17:16
0

ERDOGAN I DŽONSON TRAŽE SASTANAK: Velika zabrinutost zbog situacije u Siriji! (FOTO)

Britanski premijer Boris Džonson i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan žele da se sastanu s liderima Njemačke i Francuske kako bi razgovarali o turskoj vojnoj operaciji na severu Sirije.

Džonsonov kabinet je saopštio da su se britanski premijer i Erdogan "složili da traže priliku da se sastanu s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarkom Nemačke Angelom Merkel kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji, ali I pitanjima migracija i borbe protiv terorizma".

Džohnson je opisao sporazum o prekidu vatre, kojem su posredovale SAD, kao “korak u pravom smeru”.

Međutim, on je naglasio da i dalje ostaje velika zabrinutost zbog turske vojne operacije na severoistoku Sirije.

Prekid vatre je stupio na snagu u četvrtak uveče kako bi Kurdi mogli da se povuku sa severoistoka Sirije i predviđeno je da traje, pet dana, do utorka.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/TRUTH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter