MAKRON OCENJUJE BOSANSKI PROBLEM POVRATKA DŽIHADISTA: "Bosna i Hercegovina je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku!"

Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je da je Bosna i Hercegovina "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku".

U opsežnom intervjuu, on je govorio i o Bosni i Hercegovini, istakavši da se ta zemlje suočava s problemom džihadista povratnika.

- Uveren sam da, prvo, moramo reformisati svoje procedure za članstvo u EU jer one više ne služe svrsi. Nisu strateške. Takođe nisu ni političke, već su previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju da u nekim trenucima razmotrite pitanje reverzibiliteta. Drugo, ako ste zabrinuti za ovaj region (Zapadnog Balkana), prvo pitanje nisu ni Severna Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista- rekao je Makron.

On je kao treći problem naveo potrebu izmena i procedura primanja novih članova EU pre početka pregovora.

- Ako to uspemo reformisati u nadolazecim mesecima, biću spreman ponovo početi pregovore - ako i oni postignu dodatne napore. Ne želim nijednog novog člana dok ne reformišemo samu Evropsku uniju- istakao je francuski predsednik.

Govoreći o protivljenju Francuske da se Severnoj Makedoniji i Albaniji odobri početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju, poručio je da se "polovina država Unije protivi tome da pregovori počnu s Albanijom".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/emanuelmacron

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro