Izvor:
15.11.2019 u 15:24
0

ASAD: Spremni smo da uključimo Kurde u sirijsku vojsku!

Sirijske vlasti su spremne da uključe kurdske jedinice u vladine snage da bi potisnule Tursku na severu, ali Kurdi još nisu za to spremni, izjavio je sirijski predsednik Bašar al-Asad.

Asad je napomenuo da je, pošto su Rusija i Turska potpisale memorandum, sirijsko ministarstvo odbrane zvanično spremno da prihvati borce Narodne zaštitne jedinice Kurda u redovnu vojsku kao deo programa koji "uzima u obzir posebnosti ovog regiona", prenosi TAS S.

"Međutim, zvanični odgovor je, kako vidimo, bio je sledeci – Kurdi sada nisu spremni da se pridruži sirijskoj vojsci i nameravaju da zadrže oružje u ovim regionima", rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, Damask uz rusku pomoć pokušava da ubedi kurdske jedinice da se pridruže sirijskoj vojsci i bore protiv turskog osvajačca za povratak teritorija na severu Sirije.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter