Izvor:
20.11.2019 u 16:57
0

SAVEZNO VEĆE: Otežati nabavku hemikalija zbog opasnosti da bi ekstremisti mogli da koriste za napade!

Švajcarsko Savezno veće želi da oteža nabavku određenih hemikalija poput đubriva, sredstava za čišćenje bazena ili rastvarača koje bi mogli da koriste ekstremisti za napade.

Predlog sedmočlanog Saveznog veća zahtevaće da se dobije odobrenje savezne policije za kupovinu oko 100 proizvoda koji se sada prodaju u apotekama, gvožđarskim prodavnicama i specijalizovanim radnjama.

Poljoprivrednici i neki drugi sektori će biti izuzeti.

Parlament će o tome raspravljati na proleće.

Savet je konstatovao da je prodaja proizvoda poput vodonik peroksida ili nitrata ograničena u Evropskoj uniji od 2014. godine.

Švajcarska nije članica evropskog bloka, ali se graniči sa četiri države članice EU.

U današnjem saopštenju, švajcarska vlada je saopštila da je svesna rizika da bi pojedine hemikalije koje se prodaju u Švajcarskoj mogli da koriste teroristi.

Izvor: Tanjug
Foto:dybsky.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter