Izvor:
02.12.2019 u 13:40
0

PROTIV BIVŠEG PREMIJERA 333 SVEDOKA Optužbe protiv Netanijahua na 77 strana

Izraelski državni tužilac zvanično je danas podneo optužnicu protiv premijera Benjamina Netanijahua koji sada ima rok od 30 dana da podnese žalbu tražeći imunitet.

Optužnica na 77 strana javno je objavljena i izraelskog premijera tereti za primanje mita, kršenje poverenja i prevaru.

AP napominje da je ovo prvi put da je u istoriji Izraela aktuelni premijer optužen za neko krivično delo i konstatuje da je malo verovatno da će Netanijahu tražiti, a i dobiti, parlamentarni imunitet od gonjenja.

U optužnici se navodi da će izraelskom premijeru biti suđeno u okružnom sudu u Jerusalimu. Pominje se i 333 svedoka koje bi državni tužilac mogao da pozove.

Netanijahu (70) odbacuje optužbe, kao i pozive da podnese ostavku.

Ukoliko bude osuđen za primanje mita preti mu zatvorska kazna do 10 godina, a za prevaru i kršenje poverenja maksimalna kazna od tri godine zatvora.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter