Izvor:
10.05.2016 u 13:52
0

TRAMP OŠTAR: Zabranio bih ulazak MUSLIMANA, ali KAN bi bio izuzetak

Donald Tramp, koji pretenduje na republikansku nominaciju za kandidata na američkim predsedničkim izborima i koji je pozvao na privremenu zabranu ulaska muslimana u SAD, rekao je da bi novoizabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan u tome bio izuzetak.

“Uvek će biti izuzetaka", rekao je njujorški milijarder, odgovarajući na pitanje kako bi se njegov kontroverzni predlog o zabrani ulaska muslimanima primenio na Kana, sina pakistanskog vozača autobusa i krojačice, koji je u subotu inaugurisan za novog gradonačelnika britanske prestonice.

– Lider postajete pružajući primer, uvek je tako. Ako (Kan) bude dobro obavljao svoj posao… to će biti sjajno – rekao je Tramp, izrazivši zadovoljstvo zbog izbora Kana.

Tramp je izneo ideju o zabrani ulaska muslimana u SAD nakon pogubnih napada islamističkih ekstremista u Parizu i Kaliforniji prošle godine.

Muslimanske i grupe za zaštitu ljudskih prava, Trampovi demokratski rivali i mnogi njegovi protivnici u redovima Republikanaca osudili su njegov tadašnji predlog kao kontraproduktivan i protivan američkim vrednostima.

Sadik Kan (45), kandidat Laburističke partije, porazio je svog konzervativnog protivnika s rekordnom razlikom u glasovima.

U intervjuu magazinu "Tajm", Kan je izrazio želju da ode u SAD i vidi zanimljive programe koje sprovode gradonačelnici Njujorka i Čikaga, ali je istakao da će u posetu morati da ode pre januara, za slučaj da Tramp pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra.

– Ako Donald Tramp postane predsednik, biću sprečen da odem tamo zbog moje vere, što znači da ne mogu da sa američkim gradonačelnicima razmenim ideje – zaključio je novi gradonačelnik Londona.

Tanjug
Foto: Twitter/ABC News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter