Izvor:
03.12.2019 u 21:17
0

POLARNI MEDA KAO RUSKI TENK: Odmah regovale organizacije za zaštitu životinja!

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama u Rusiji, a koji prikazuje polarnog medveda s oznakom T-34, ispisanom sprejem na njegovom krznu, alarmirao je javnost i eksperte.

Stručnjak tvrde da ovaj postupak neodgovorne osobe ili više njih može onemogućiti medveda da se uklopi u okruženje dok lovi u potrazi za hranom.

Pokrenuta je istraga kako bi se ustanovilo gde je sporni video snimljen.

Inače, T-34 je bio tenk koji je odigrao ključnu ulogu u pobedi sovjetske vojske nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Snimak je na Fejsbuku objavio Sergej Kavrij, član organizacije za zaštitu prirode pod nazivom World Wildlife Fund (WWF). Navodi se da naučnici koji prate divljinu nikad ne bi obeležili medveda na takav način.

Naučnici sa Instutita za biološke probleme tvrde da je medved verovatno bio uspavan pre nego je označen. Biće potrebno nekoliko sedmica da se boja ispere s krzna.

Ruski mediji spekulišu da je ovaj slučaj povezan s ljutnjom stanovništva regije Nova zemlja gde su se medvedi ranije pojavljivali i ulazili u objekte. Eksperti su bili primorani da uspavljuju ove životinje kako bi ih udaljili od naseljenog područja.

Izvor: kurir.rs
Foto: Facebook video Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter