Izvor:
06.12.2019 u 18:38
0

PUTIN U SOČIJU: Nećemo prekinuti tranzit gasa preko Ukrajine!

Puštanje u rad gasovoda Severni tok 2, koji je komercijalni projekat, ne znači da će Rusija zaustaviti tranzit gasa kroz Ukrajinu, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa izvršnim direktorima nemačkih preduzeća u Sočiju.

Polaganje cevi na gasovodu Severni tok 2 je pri kraju. Njegovo puštanje u pogon omogućiće da se udvostruče isporuke ruskog gasa preko Baltičke rute. Ovo će biti dodatni doprinos da se podmiri tražnja za gasom u Nemačkoj i drugim zemljama – rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da je Severni tok 2 "čisto komercijalni projekat" i da vlada ne učestvuje u njemu.

Više puta sam ponavljao kako bi se izbegle bilo kakve pogrešne interpretacije i želeo bih još jednom da ponovim – to uopšte ne znači da Rusija namerava da prekine tranzit preko teritorije Ukrajine – naglasio je Putin.

On je izrazio nadu da će ruske i ukrajinske energetske kompanije naći obostrano prihvatljivo rešenje vezano za tranzit prirodnog gasa do evropskh zemalja.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter